خودرو جارچي خودرو جارچي .

خودرو جارچي

كاروانسرا هاي اصفهان

 

افته هاي مورخان نشان مي دهد از دوره پادشاهي هخامنشي و اشكاني كاروانسراي شناخته شده اي در ايران باقي نمانده است، ولي از زمان ساسانيان تعداد معدودي كاروانسرا باقي مانده كه الگوي كاروانسرا هاي بعدي در دوره اسلامي قرار گرفته است. كاروانسراهاي اصفهان درون شهري و برون شهري كه در روزگاران كهن بارانداز و استراحتگاه كاروان ها و كاروانيان به شمار مي آمدند به گفته كارشناسان تاريخ محل تعامل انديشه ها و تبادل و تقابل آداب و رسوم اقوام و ملل مختلف بوده كه بي ترديد اين تماس و تلاقي انسانها و انديشه گوناگون، تاثير شگرف بر زندگي مردمان داشته است. در مشرق مدرسه چهارباغ و در سمت چپ خيابان چهارباغ يكي از بزرگترين كاروانسراهاي اصفهان واقع شده است اين كاروانسرا همزمان با بناي مدرسه چهارباغ احداث شده تا درآمد و عوايد آن به مصرف مخارج طلاب و نگهداري مدرسه برسد. كاروانسرا در زمان سلطنت شاه حسين صفوي ساخته شد و در عداد آخرين آثاري است كه در اواخر حكومت صفويان در اصفهان ساخته شده است.


برچسب: كاروانسراهاي اصفهان، كاروانسرا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۴۳:۳۲ توسط:خودرو جارچي موضوع:

منارجنبان اصفهان

 

ايران بسيار پهناور است و انواع اقليم ها را در خود جاي داده؛ از كوير در مركز تا خطه سرسبز گيلان و مازندران در شمال. با سفر به هر يك از اين نقاط، ديدني هاي بسياري را مي توان يافت، از بناهاي تاريخي تا گشت و گذرهاي يادماندني. حال در گوشه اي از كوير كشورمان، نگيني نهفته كه جاذبه هاي بسياري در خود دارد؛ جاذبه هايي كه هر يك جذابيت هاي خاصي دارند، گاه كويري با شن هاي طلايي و گاه بنايي از ميان تاريخ ايران با هزاران قصه ناگفته. نامش اصفهان است؛ همان نصف جهان معروف. در اصفهان آثار تاريخي متنوع و ديدني از عصرهاي مختلف وجود دارد كه كارناوال تا به حال به بسياري از آن ها به صورت اختصاصي پرداخته است، آثاري كه به راستي در دنيا نظيري ندارند و علاوه بر هموطنان مان، توريست هاي ديگر كشورها را هم به منارجنبان اصفهان سوي خود جلب ساعت تكان دادن منارجنبان مي كنند.بناي تاريخي منار جنبان به شكل يك بقعه مي باشد كه ايواني به ارتفاع 10 متر در بالاي آن ساخته شده و دو ستون به صورت مناره با ارتفاع 17 متر از سطح ايوان بالاتر كشيده شده است. دو  عكس منارجنبان اصفهان به فاصله 9 متر نسبت به هم قرار گرفته و محيط هر مناره 4,5 متر است. شهرت معماري منارجنبان اصفهان به خاطر حركت شديد مناره ها است كه با آنكه از نظر استادان فن، اتفاق عجيبي نيست اما چون اين دو مناره نسبت به ديگر مناره ها سبك و باريك ترند حركتشان محسوس تر است. منارجنبان عامل موثر در تسهيل حركت مناره ها جنبان، وجود كلاف هاي چوبي اي است كه در هر دو مناره به كار برده شده است. تزئينات كاشي كاري به شيوه مغولي در ساختمان اين بناي تاريخي ساعات بازديد منارجنبان اصفهان قابل مشاهده است. زينت ديگر اين بنا كه مي توان به آن اشاره كرد ايوان دوره مغول است دانلود فيلم تكان خوردن منارجنبان اصفهان كه با خط هاي ظريف و نقش هاي  علت لرزش منارجنبان ستاره اي و كاشي هاي لاجوردي آراسته شده است.

 


برچسب: منارجنبان، منارجنبان اصفهان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۴۲:۴۳ توسط:خودرو جارچي موضوع:

مناره هاي اصفهان

 

اين منار زيبا در انتهاي شمالي محله جويباره شهر اصفهان واقع شده است . مسجد پاي منار درحال حاضر از بين رفته است منار ساربان شباهت كلي به منار مسجد علي دارد . از سه طبقه بدون پايه ساخته شده و ارتفاع آن حدود 48 متر مي باشد . منار ساربان مناره هاي اصفهان با آجر چيني بر جسته ، آجرهاي تراشيده و كاشي معرق به سبك خط كوفي ريحان تزيين شده است . تاريخ ساخت اين منار در كتيبه هاي فعلي آن موجود نيست اما به دليل شباهت زياد آن با منار مسجد يمن از نظر تزيينات و همچنين از لحاظ معماري و نحوه نگارش كتيبه ها سال ساخت منار بين 525 - 550 هـ..ق مي‌باشد . اين منار كمي به سمت غرب تمايل پيدا كرده است . زير منار فضايي خالي وجود داشته كه به عنوان زيرزمين ازآن استفاده مي‌شده . در سال1324 مسي اين فضاي خالي رابا دقت پر كرده و آن را بستند .  اصفهان از بزرگترين مراكز تمدني ايران زمين محسوب مي شود و در زمان سلجوقي و صفوي بيشترين تعداد مناره  متعلق به اين شهر بود.  مناره ها در ظاهر به عنوان سازه هايي لاغر و كم تعادل به نظر مي رسند ولي به دليل محدوديت بام و نفوذ كمتر برف و باران در آنها بسيار پردوام هستند.  از نظر ظاهري، مناره ها از پايين به بالا داراي يك ˈساقˈ و در فراز داراي يك طوق به عنوان ˈگلوگاهˈ هستند.


برچسب: مناره هاي اصفهان، مناره،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۴۱:۴۰ توسط:خودرو جارچي موضوع:

كتيبه هاي تاريخي اصفهان

 

اصفهان شهري سرشار از تاريخ و هنر و معماري كه با عنوان نصف جهان در همه ذهن ها نقش بسته است. شهري كه رقص زاينده رود را در ميانه ي خود دارد و بناهاي تاريخي كه در جاي جاي آن قد علم كرده اند. هر گوشه اش مهر تاييدي بر علم و هنر مردمان اين سرزمين مي زند و تاريخ پرفراز و نشيبش را روايت مي كند. بناهايي كه گرما و سرما برايشان فرقي نمي كند، همچنان استوار ايستاده اند و روزها و شب ها را پشت سر مي گذارند. در پس مهر سكوتي كه بر كتيبه هاي تاريخي اصفهان لبانشان خورده است حكايت هايي نهفته جا خوش كرده اند كه براي فهميدنشان بايد با تاريخ همقدم شوي. در روزهاي اخير خبرهايي مبني بر كشف كتيبه ي تاريخي اصفهاني در يزد توسط پليس اعلام شد و سارقان اين كتيبه هم توسط پليس دستگير شده اند. نيروهاي يگان حفاظت ادره كل ميراث فرهنگي خبر دستگيري سارقان اين كتيبه را به خبرگزاري هاي رسمي كشور اعلام كردند و همچنين از ضبط كتيبه تاريخي اسلامي سرقت شده در شهرستان سميرم هم نيز خبر دادند. با توجه به اهميت اين موضوع تيم خبري الي گشت گزارشي در خصوص كشف كتيبه تاريخي اصفهان در يزد تهيه كرده است، كه مي توانيد در ادامه از آن مطلع شويد. مطابق با آنچه كه درباره كشف كتيبه تاريخي اصفهان در يزد گفتيم، شهريور ماه سال ۹۴ خبري مبني كتيبه هاي اصفهان بر سرقت كتيبه دوران اسلامي در شهرستان سميرم در خبرگزاري هاي رسمي كشور مطرح شد. اداره كل ميراث فرهنگي استان اصفهان اعلام كرده بود: اين كتيبه‌ تاريخي هيچ نوع خطوط يا نشانه مشخصي نداشته است و تنها تخته سنگي بيش نبوده است، اما در اوايل دهه ۹۰ توسط اداره كل در كاوش‌هاي باستان‌شناسي كشف شد، كه چون در دل كوه قرار داشت، عوامل طبيعي باعث رسايش آن شده و خطوط آن خوانا نيست.


برچسب: كتيبه هاي تاريخي اصفهان، كتيبه هاي اصفهان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۳۸:۱۷ توسط:خودرو جارچي موضوع: